Lesbrieven Nieuwe Economie

Actuele lessen: Armoede in Nederland

Tijdens de zomervakantie is het kabinet gevallen en voorspelde het CPB dat zonder extra maatregelen de groep Nederlanders in armoede zal toenemen. Waarom is dat interessant? Waarom maakt het CPB deze voorspelling en hoe lees je het (zelf)? Hoe past het in de leefwereld van de leerling? Wat kan de overheid doen om armoede te verminderen? Wil je ook een les geven over dit thema?

Redacteur van de lesbrieven Nieuwe Economie, Irene de Vries, heeft hier een les over gemaakt. Deze les gaat in op relaties tussen concepten, grafieken en tabellen (kritisch) aflezen, verhoudingen en procenten, algemene kennis over Nederland en empathie voor mensen die het minder goed hebben dan jijzelf.

Irene maakt gebruik van uitstekende grafieken, cijfers en artikelen van het CPB, SCP, Sire en World Bank. Voel je vrij om haar slides te downloaden, aanpassen en gebruiken.

In de serie actuele lessen, ontwikkeld door economiedocent en redacteur van onze lesbrieven Irene de Vries, vind je nu een les over de Armoede in Nederland. Met deze lessen kun je jouw economieonderwijs goed aan laten sluiten bij het nieuws van dit moment.

Ben je enthousiast over deze korte les en wil je met jouw leerlingen aan de slag met andere vernieuwende thema’s?

We hebben meer materiaal, met volledige online ondersteuning voor de presentatie en werkbladen voor leerlingen. Kijk bij de lesbrieven.


Geplaatst

in

door

Tags: