Lesbrieven Nieuwe Economie

Lees- én kijktip: Er is wél een alternatief

Sinds vorige week ligt het boek ‘Er is wél een alternatief’ in de boekhandels. Met een bijdrage van één van de redacteurs van de lesbrieven Nieuwe Economie, Joris Tieleman, en directeur van ONE, Sam de Muijnck.

Samen met twee andere auteurs schreven zij het hoofdstuk over de plannende overheid. Over hoe we de inrichting van de samenleving weer tot een publieke zaak kunnen maken, zonder te vervallen tot technocratische top-down planning, en wat voor opleiding beleidseconomen daarvoor nodig hebben.

De bundel ‘Er is wél een alternatief, is vernieuwend geworden met praktische handreikingen voor een samenleving voorbij het kapitalisme, met talloze ervaringen uit het alledaagse leven. Meer lezen en het boek bestellen kan hier.

Tijdens de boekpresentatie waren er indringende optredens van Sanne Walvisch en Veronique Scharwächter. Gevolgd door een panel waar Joris mocht spreken met Danielle Hirsch en Miriam Rasch, gevolgd door een panel met Shivant Jhagroe Louise Elffers en Sjors Roeters. De boeklancering kun je hier terugzien.Geplaatst

in

door

Tags: