Lesbrieven Nieuwe Economie

Lancering Economieles.nu – 16 november

Op 16 november lanceerden Our New Economy (ONE) en partner Day for Change de nieuwe website voor lesmaterialen in het voorgezet onderwijs: economieles.nu. De site biedt lesmateriaal en trainingen voor het voortgezet onderwijs rond nieuw economische thema’s. Om jou te ondersteunen in het onderwijzen van economie in een breder perspectief.

Lesbrieven havo/vwo

Our New Economy (ONE) en Day for Change ontwikkelen lesbrieven Nieuwe Economie en aanvullende materialen voor de economielessen in het voortgezet onderwijs. Dit doen we met, voor en door economiedocenten. In samenspraak met een klankbordgroep van economiedocenten en een adviesraad van economen van de Radboud Universiteit, Erasmus Universiteit en Universiteit van Amsterdam. Sinds september 2022 kunnen we dankzij steun van de Goldschmeding Foundation extra materialen ontwikkelen en hebben we nu de mogelijkheid om ons bereik te vergroten.

Nieuw economisch denken

We leven in een wereld die snel verandert. Dit heeft invloed op ons economieonderwijs. Met welke bril kijken we naar de economie? De lesbrieven Nieuwe Economie (voor havo en vwo) geven leerlingen de kennis en tools om economische ideeën te onderzoeken. Hiermee kunnen scholen op inspirerende en praktische wijze andere ideeën over de economie overdragen. De lesbrieven helpen leerlingen bekend te raken met nieuw economische begrippen vanuit verschillende economische theorieën (een pluriforme aanpak).

In het hoger onderwijs zien we al een duidelijke ontwikkeling naar meer diversiteit in het economieonderwijs. Learning labs en specifieke minors voor bijvoorbeeld de Sustainable Development Goals, betekeniseconomie etc. schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is noodzakelijk om scholieren hier beter op voor te bereiden en daar ook in het voortgezet onderwijs al mee te gaan werken.

Wil je als docent:

  • Het kritisch denkvermogen van je leerlingen stimuleren?
  • Leerlingen kennis laten maken met verschillende perspectieven op economie?
  • Leerlingen vaardigheden geven waarmee ze bewuste wereldburgers worden?

Dan zijn de lesbrieven Nieuwe Economie iets voor jou.

De lesbrief ‘Wat is (van) Waarde’ is gratis te bestellen in de winkel. Zo kan je gelijk aan de slag met jouw klas.

Bekijk hier het webinar over de lesbrieven Nieuwe Economie van woensdag 16 november 2022.


Geplaatst

in

door

Tags: